Kamp

Alles begint stilletjes aan op zijn plaats te vallen en dat betekent dus ook dat we al wat meer weten. Hieronder kan je de twee brieven met info over het kamp vinden.

Hieronder sommen we alvast enkele belangrijke puntjes op:

  • Wie ziek is of in de drie dagen voor het kamp symptomen heeft – hoesten, verstopte neus, koorts, diarree, keelpijn, moeilijk ademen – blijft verplicht thuis.
  • Wanneer uw kind ziek wordt op kamp, nemen we telefonisch contact met u op en vragen we om uw kind binnen de 3 uur op te halen.
  • Na het kamp moet contact met risicogroepen vermeden worden.
  • Het kamp wordt in 6 bubbels opgedeeld.
  • Kampduur hangt van groep tot groep af (zie brief).

Kampduur per groep:

Afdeling Bubbel Startdatum Einddatum
Ini-mini's 1 Woensdag 5 Augustus Woensdag 12 Augustus
Mini's 1 Woensdag 5 Augustus Woensdag 12 Augustus
Speelclub Meisjes 2 Woensdag 5 Augustus Woensdag 12 Augustus
Speelclub jongens 3 Woensdag 5 Augustus Woensdag 12 Augustus
Kwiks 2 Woensdag 5 Augustus Woensdag 12 Augustus
Rakkers 4 Woensdag 5 Augustus Woensdag 12 Augustus
Tippers 5 Zondag 2 Augustus Woensdag 12 Augustus
Toppers 5 Zondag 2 Augustus Woensdag 12 Augustus
Tip-10's 5 Zaterdag 1 Augustus Woensdag 12 Augustus
Kerels 5 Zaterdag 1 Augustus Woensdag 12 Augustus
Aspi's 6 Woensdag 29 Juli Donderdag 13 Augustus

Kampprijs:

We hechten er als Chiro veel belang aan dat we er zijn voor iedereen en dat al onze leden de kans krijgen om mee op kamp te gaan. Daarom streven we sinds jaar en dag naar een zo laag mogelijke kampprijs. Hierdoor is het kamp voor ons als Chiro een verlieslatende activiteit. Wel een verlies dat we samen met onze oudste leden, leiding en koks graag compenseren tijdens onze talrijke leuke kas-activiteiten doorheen het Chirojaar (Spaghettidag, Aspifuif, Krokusmaaltijd, Breugelfeesten,…). Zonder de inkomsten van deze activiteiten kunnen wij onmogelijk onze jaarlijkse werking én het kamp organiseren. Indien we het kamp break-even zouden willen draaien, zou de kampkost €155 per persoon bedragen voor de volledige 250-koppige kampfamilie (inclusief leden, leiding en koks).
 
Jammer genoeg heeft de Corona-periode roet in onze financiële kas gestrooid. Zo hebben we dit jaar geen Krokusmaaltijd (in samenwerking met de Sint-Lambertusschool) alsook geen Breugelfeesten kunnen organiseren. Een deel van onze verliezen zullen gecompenseerd worden door subsidies van de overheid en stad Mechelen waarvoor we zeer dankbaar zijn, maar daarbovenop zouden we dit jaar graag werken met een variabele kampprijs, een vrij te kiezen kostprijs tussen een minimum en een maximum bedrag. Zo betaalt u als ouder voor het kamp wat haalbaar is voor u en hopen wij toch iedereen mee op kamp te hebben. We willen zeker niet dat er een financiële drempel ontstaat. Moest dit voor u dus toch moeilijk haalbaar zijn, dan zoekt onze VeeBee Joke graag samen met u in alle discretie naar een oplossing. Neem gerust contact met haar op: joke.kellens@chiromuizen.be of 0472/53.34.06
 
Afdeling Minimum prijs Maximum prijs
Inimini’s, Mini’s, Speelclub Meisjes, Speelclub Jongens, Kwiks, Rakkers € 110 € 160
Tippers, Toppers, Tip-10’s, Kerels € 125 € 175
Aspi’s, Leiding, Koks € 130 € 180

De fiscale attesten voor het kamp van 2019 kunnen hieronder gedownload worden. Deze zijn bruikbaar voor kinderen tot 12 jaar of kinderen met een zware handicap van minder dan 18 jaar. Er is zowel een versie voor 8 dagen (mini's) als voor 11 dagen (speelclub, rakwi's).