kamp

Kampwielevelder en medische fiche:

De kampwielevelder kunt u hier downloaden, de medische fiche hier.

Kampadres (voor de post):

Chiro Muizen
Afdeling lid – naam lid
Bohon 22 6940 Durbuy

We zijn op kamp even weg van het normale leven. We nodigen iedereen met veel nadruk uit om sober om te gaan met het verzenden met postpakketten en super dikke briefomslagen. 

Kampadres (route):

Voor de GPS: centrum van Bohon ingeven. Vanaf daar zullen de gele pijltjes van Chiro Muizen de weg wijzen.

Uitgeschreven: zie de kampwielevelder

De autorit duurt ongeveer 1h15.

Kampthema:

Het thema dit jaar is "onder water". Dit thema geldt voor alle groepen (buiten de ini-mini's en mini's), iedereen moet dus verkleedkleren voorzien (wees origineel!). Buiten het kampthema kan elke groep nog beslissen om een extra eigen thema te voorzien. Hiervoor verwijzen we naar de communicatie van de eigen leiding.

Bezinning:

Dit jaar is er geen misviering, en dus ook geen bezinning. Aangezien we het toch belangrijk vinden dat we bij een aantal dingen even stilstaan voor we op kamp vertrekken, hebben we voor de ini-mini’s t.e.m. tito’s een kort alternatief voorzien.

In het bestand hieronder vinden jullie een tekening van een vis. Kleur deze vis in zoals jij het zelf wilt en knip hem daarna uit. Schrijf op de achterkant waar je het meest naar uitkijkt op kamp, en waar je je soms wat zorgen over maakt op kamp. Neem jouw mooie tekening mee, en op de brengdag zal de leiding dit kort met jullie overlopen. Bovendien worden alle vissen ook deel van het decors van het toneeltje, cool he? We zien jullie allemaal heel graag zondag, en onze kleinsten woensdag!

tekening

Zwemmen:

Door corona merken we dat heel wat jonge leden (en dan vooral ini-mini’s en mini’s) nog niet of onvoldoende kunnen zwemmen. Aangezien er een beek langs het kampterrein loopt, vragen we om zwembandjes mee te geven mocht uw kind niet (of niet supergoed) kunnen zwemmen. Op deze manier houden we op een verantwoorde manier ook de allerkleinste proper.

Corona en zijn uitdagingen:

vaccinatie:
Het kan gebeuren dat tijdens het kamp een vaccinatiemoment ingepland is. Dit is een geldige reden om tijdelijk het kampterrein te verlaten. Om ervoor te zorgen dat dit overzichtelijk verloopt en er eventueel gecarpoold kan worden vragen we om dit via volgende form (https://forms.gle/38ZEzbpLXH1MKkHL8) door te geven. Gelieve dit voor 26/08 in te vullen (mensen met latere uitnodigingen voor tijdens het kamp kunnen ons het na 26/08 nog telefonisch doorgeven).

symptomen of quarantaine:
Verder willen we er nog eens op wijzen dat leden met symptomen of leden in quarantaine thuis moeten blijven. Een kamp met bijna 250 leden en begeleiding kan alleen maar veilig doorgaan als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom moeten de leden 3 dagen symptoomvrij zijn voor de start van het kamp. Wanneer het lid zelf of iemand van het huishouden in quarantaine zit, mag dit lid niet mee op kamp. Probeer dus de laatste week voor het kamp de contacten te beperken zodat het risico laag blijft. Quarantaine-regels na vakantie (met het gezin) moeten ook gerespecteerd worden. Controleren uit welke zone (groen, oranje, rood...)  je komt, kan via https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/. Nagaan of je (en welke) quarantainemaatregelen je moet volgen kan via https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/.

coronatest:
De Chiro heeft zelftesten gefinancieerd en biedt deze gratis aan aan de leden. Mocht u beslissen om zelf een test te financieren of kan u op het aangegeven moment niet langs het dorpsplein passeren, kan u al eerder een zelftest kopen bij de apotheek in Muizen dorp (Magdalenasteenweg 52). Deze zullen dan bij vermelding van Chiro Muizen aan een gereduceerde prijs (€5,50 i.p.v. €8) aangekocht kunnen worden. We vragen dan wel om deze mee te nemen (of een foto ervan) zodat we weten wie allemaal getest is. Deze test is niet verplicht, maar we vragen met nadruk om deze toch af te leggen. Het verreist van iedereen een kleine inspanning, maar alleen zo zijn we zeker dat het kamp in zijn volle glorie kan doorgaan.

positief resultaat:
Een zelftest is niet volledig accuraat. Hoewel ze de positieve eruit halen, kan het ook eens gebeuren dat iemand ten onrechte als positief wordt gerekend (echter een kleine kans). Na een positieve zelftest moet dus sowieso nog een pcr test gedaan worden. Deze biedt dan uitsluitsel over het al dan niet meedoen aan het kamp. Laat ook zeker iets aan ons weten mocht dit het geval zijn. Bij verdere vragen kan u altijd onze VB Joke contacteren op 0472 53 34 06.

Bubbels:

Het overlegcomité komt maandag terug samen. We hopen dan uitsluitsel te krijgen over de bubbelverdeling. De kans is groot dat het in 1 bubbel is, maar mogelijks worden het 2 bubbels (eerste bubbel bestaat uit de ini-mini’s, mini’s, speelclub en rakkers; de tweede bubbel uit de kwiks en oud). In het 2-bubbel scenario worden de kwiks ook al om 13 uur op het terrein verwacht! Verdere communicatie volgt hierover nog in de loop van volgende week.

Bagage:

Voor een uitgebreid lijstje verwijzen we naar de kampwielevelder. Enkele belangrijke puntjes:

  • neem niet te veel mee, op kamp gaan betekent een stapje terug nemen uit de luxe, 1 valies volstaat zeker;
  • zeep en shampoo (ecover) zijn voorradig;
  • zie dat overal duidelijk een naam op staat;
  • geef je kind niet te veel snoep mee (wij voorzien zelf genoeg vers en lekker eten);
  • Blijft zeker thuis: gsm, I-pod/-pad, dure juwelen, drugs, alcohol, … 
  • mondmaskers (Inimini’s, mini’s, speelcub & rakwi: 2 stuks; Tito’s: 4 stuks; Keti’s: 6 stuks; Aspi’s & leiding: 8 stuks)

Noodnummer:

Bram Van Eupen (veebee)
0479/608.781
Spreek je boodschap in en wij bellen je terug. 

Opbrengdag:

Ook dit jaar gaat wegens corona de opbrengdag niet in zijn volle glorie door. Er zullen geen activiteiten voorzien worden en we vragen om binnen de opgegeven tijdsloten aan te komen.

Aankomst en vertrek:

Hoe jullie juist opkomen, regelen jullie zelf. Voor de shift van de Tito’s (en de jongere broertjes en zusjes die in hetzelfde tijdslot meekomen) worden er smoskes voorzien tijdens de brengdag. Voor de latere shift en ouders is dit niet het geval. Bekijk ook zeker eens het puntje over testing onder "Corona en zijn uitdagingen". Voor het terugkeren zetten we zoals vroeger weer bussen in die op het dorpsplein in Muizen aankomen. Op de dag zelf zullen we de exacte aankomsturen communiceren wanneer we een beter zicht hebben.

Fietsers (Keti's, Aspi's en Leiding):

Er wordt verwacht dat de ouders zelf zorgen voor de terugkeer van deze fietsen op de brengdag (tenzij een groep van plan is om op twee daagse te gaan met de fiets).