Algemene Info

Instapperiode

Nieuwe leden kunnen 3 zondagen proberen om te zien of de Chiro iets voor hen is. We vragen wel al om in te schrijven, maar dan gewoon even te wachten met over te schrijven. Op deze manier hebben we een beter overzicht over wie we kunnen verwachten.

Inschrijving & Lidgeld

Ledenlimiet?

Zoals afgelopen Chirojaar hanteren we opnieuw een inschrijvingslimiet voor onze jongste groepen. Concreet leggen we de limiet voor de ini-minis, mini’s, speelclub meisjes en speelclub jongens op 40 leden. Voor de overige groepen is er geen ledenstop. Op deze manier behouden we een kwaliteitsvolle werking waar er genoeg (bege-)leiding is voor het aantal leden.

Waar?

De inschrijvingen verlopen opnieuw online via Stamhoofd, ga naar https://inschrijven.chiromuizen.be/Ouders die vorig jaar hun kind al inschreven, kunnen eenvoudig inloggen op hun account, de gegevens controleren en de nieuwe groep aanklikken. Voor ouders die een nieuw lid willen inschrijven en nog geen account hebben, is er volgende leidraad opgesteld om het inschrijven te vergemakkelijken.

Wat kost het?

Het lidgeld voor één jaar bedraagt 35 euro. Hiermee wordt de verzekering tegen ongevallen en de aansluiting bij Chiro Nationaal betaald. Het lidgeld kan overgeschreven worden op rekeningnummer BE41 7512 0259 1210 (BIC AXABBE22). Wie ingeschreven is als lid van de Chiro, is automatisch ook verzekerd door de chiroverzekering. Deze komt tussen bij ongevallen en bij burgerlijke aansprakelijkheid. Bij ongevallen betaalt de verzekering alle kosten die bovenop de terugbetaling door het ziekenfonds komen. De ongevallenverzekering geldt op de heen- en terugweg en tijdens de officiële chiroactiviteiten. We voorzien ook ondersteuning voor kinderen met een moeilijkere financiële thuissituatie. Dit kan discreet besproken worden met Joke, onze volwassen begeleidster, via joke.kellens@chiromuizen.be.

Aanwezigheden tijdens het jaar?

Aangezien dit nog steeds grote groepen zijn gaan de aanwezigheden worden bijgehouden. Dit betekent dat de leden minsten 50% van de zondagen of andere activiteiten aanwezig moeten zijn. Op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat iedereen elkaar kent, zowel leden als leiding. We begrijpen zeker en vast dat dit voor bepaalde gezinnen niet mogelijk is. In samenspraak met leiding kan hiervan afgeweken worden.

Nog vragen?

Je kan ons altijd contacteren via inschrijvingen@chiromuizen.be.

Chiro-uniform

Het chiro-uniform bestaat voor onze chiro uit een chirobroek (te vinden in de banier; 33-36 euro) en een Chiro Muizen t-shirt (aan de leiding te vragen; 6,5 euro). Hierbij kunnen jullie ook steeds een chirotrui (te vinden in de banier) dragen. Het dragen van een chiro-uniform is voor de leden niet verplicht op zondagen doorheen het jaar, al is het wel aangeraden. Op kamp is het chiro-uniform echter wel verplicht.

Wij weten ook dat de aankoop van deze spullen zeer duur kan zijn en zeker wanneer je kind elk jaar uit zijn/haar kleren groeit. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om gebruikte kleren bij de leiding binnen te brengen. Heb je een nieuwe trui of broek nodig, dan kan je altijd eens vragen of er nog 2e hands kleren zijn (5 EUR per stuk). Deze worden ook op de startdag (26 september) verkocht.

Fiscale attesten en teruggave mutualiteiten

Inschrijvingen

De ingevulde templates voor de teruggave van de mutualiteiten kunnen hieronder gedownload worden. Enkele gegevens zullen jullie zelf nog moeten aanvullen. Staat jullie mutualiteit/ versie er nog niet bij? Stuur dan zeker een mailtje naar info@chiromuizen.be.

Kamp

De ingevulde templates voor de teruggave van de mutualiteiten kunnen hieronder gedownload worden. Enkele gegevens zullen jullie zelf nog moeten aanvullen. Staat jullie mutualiteit/ versie er nog niet bij? Stuur dan zeker een mailtje naar info@chiromuizen.be.

De fiscale attesten voor het kamp van 2023 (en dus in te geven met de belastingen van 2024) kunnen hieronder gedownload worden.

Adres Lokalen

Heerweg 8, 2812, Muizen