Algemene Info

Instapperiode

Nieuwe leden kunnen 3 zondagen proberen om te zien of de Chiro iets voor hen is. We vragen wel al om in te schrijven, maar dan gewoon even te wachten met over te schrijven. Op deze manier hebben we een beter overzicht over wie we kunnen verwachten.

Inschrijving & Lidgeld

2023-2024

Onze inschrijvingen voor volgend schooljaar zijn nog niet geopend. Eind augustus/ begin september komt hier meer info over op onze site en FB pagina. Vermoedelijk zal er volgend jaar een gelijkaardig systeem gehanteerd worden als dit jaar (zie hieronder), maar dit moet nog intern besproken worden. We hebben de limiet dit jaar niet moeten hanteren. Er zijn voorinschrijvingen voor leden die al in de Chiro zaten en hun broertjes/ zusjes. Hiermee is echter de groep nog niet gevuld en is er ook nog voldoende ruimte voor nieuwkomers. De limiet is er gewoon gekomen omdat we een stijgende vraag merkten en een persoonlijke werking wilden bewaren. Voorlopig is deze dus nog niet nodig geweest!

2022-2023

Door de enorme toestroom afgelopen jaar bij de ini mini's zijn we dit jaar helaas genoodzaakt om een ledenstop in te voeren. We vinden het zelf ook heel jammer maar we willen alle leden de nodige aandacht geven die ze verdienen en in gigantische groepen is dit niet mogelijk.

Voor de ini mini's gaat de stop staan op het aantal 40. Indien er meer inschrijvingen zijn zullen deze automatisch op de wachtlijst terecht komen.

Bij de mini's wordt de stop op het aantal 50 gezet. De ini-mini's van vorig jaar hebben automatisch voorrang. De stop is er enkel voor eventuele nieuwe mini's.

Voor de overige groepen is er geen ledenstop!

Aangezien dit nog steeds grote groepen zijn gaan de aanwezigheden worden bijgehouden. Dit betekent dat de leden minsten 50% van de zondagen of andere activiteiten aanwezig moeten zijn. Op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat iedereen elkaar kent, zowel leden als leiding.

We begrijpen zeker en vast dat dit voor bepaalde gezinnen niet mogelijk is. In samenspraak met leiding kan hiervan afgeweken worden. Wij als leiding gaan dit systeem continu opvolgen en evalueren om ervoor te zorgen dat het de best mogelijke oplossing blijft.

Inchrijven kan via https://inschrijven.chiromuizen.be/

Bij vragen, twijfel zeker niet ons te contacteren (communicatieteam@chiromuizen.be).

Het lidgeld voor één jaar bedraagt 30 euro. Hiermee wordt de verzekering tegen ongevallen en de aansluiting bij Chiro Nationaal betaald. Het lidgeld kan overgeschreven worden op rekeningnummer BE41 7512 0259 1210 (BIC AXABBE22). Wie ingeschreven is als lid van de Chiro, is automatisch ook verzekerd door de chiroverzekering. Deze komt tussen bij ongevallen en bij burgerlijke aansprakelijkheid. Bij ongevallen betaalt de verzekering alle kosten die bovenop de terugbetaling door het ziekenfonds komen. De ongevallenverzekering geldt op de heen- en terugweg en tijdens de officiële chiroactiviteiten.

De inschrijvingen verlopen online via Stamhoofd (inschrijven.chiromuizen.be/). Ouders die vorig jaar hun kind al inschreven, kunnen eenvoudig inloggen op hun account, de gegevens controleren en de nieuwe groep aanklikken. Voor ouders die een nieuw lid willen inschrijven en nog geen account hebben, is er volgende leidraad opgesteld om het inschrijven te vergemakkelijken. Bij vragen mag je altijd inschrijvingen@chiromuizen.be contacteren.

Fiscale attesten

Ouder(s) kunnen dit attest gebruiken om een bepaald bedrag terug te vorderen via de belastingen voor betaalde activiteiten (bv. Een weekend of een kamp). Het attest kan niet ingezet worden voor het jaarlijkse lidgeld. Het attest in bijlage dient voor activiteiten in 2023 en kunnen ouders dus indienen bij hun belastingaangifte in 2024. Je kan het attest hier downloaden.

Meer informatie vind je hier: https://www.mechelen.be/jeugdwerk-faq#jeugdwerkattesten

Tips voor fiscale attesten bij gescheiden ouders vind je hier: https://www.speelplein.net/beterspelen/adminkinderen/fiscaleattesten

Chiro-uniform

Het chiro-uniform bestaat voor onze chiro uit een chirobroek (te vinden in de banier; 33-36 euro) en een Chiro Muizen t-shirt (aan de leiding te vragen; 6,5 euro). Hierbij kunnen jullie ook steeds een chirotrui (te vinden in de banier) dragen. Het dragen van een chiro-uniform is voor de leden niet verplicht op zondagen doorheen het jaar, al is het wel aangeraden. Op kamp is het chiro-uniform echter wel verplicht.

Wij weten ook dat de aankoop van deze spullen zeer duur kan zijn en zeker wanneer je kind elk jaar uit zijn/haar kleren groeit. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan om gebruikte kleren bij de leiding binnen te brengen. Heb je een nieuwe trui of broek nodig, dan kan je altijd eens vragen of er nog 2e hands kleren zijn (5 EUR per stuk). Deze worden ook op de startdag (26 september) verkocht.

Adres Lokalen

Heerweg 8, 2812, Muizen